БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Поройни дъждове в сряда, предупреждават за наводнения и опасни бури

Поройни дъждове в сряда, предупреждават за наводнения и опасни бури

Очаква се до четвъртък сутринта на места количествата на валежа да достигнат 40 – 80 л/кв.м., възможни са наводнения на имоти и в транспортната мрежа

Поройни дъждове и рязко застудяване в цялата страна започва още от тази. В сряда се очаква опасно време в 7 области – Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас и Варна. Там валежите и гръмотевичните бури ще са особено интензивни в следобедните часове и през нощта срещу четвъртък.

Очаква се до четвъртък сутринта на места количествата на валежа да достигнат 40 – 80 л/кв.м., възможни са наводнения на имоти и в транспортната мрежа. Също така са възможни и прекъсвания в електроснабдяването, комуникациите и водопреносната мрежа. Поради опасното време е възможна частична евакуация. Шофьорите трябва да внимават заради опасности при шофирането заради намалена видимост и аквапланинг.

Жълт код ще има в останалите 21 области в страната - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София област и град, Перник и Кюстендил. Жълт код предполага валежи от дъжд и гръмотевична дейност.