БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Правителството отстъпи и за пазарите - отворят ги!

Правителството отстъпи и за пазарите - отворят ги!

Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени единствено в периода от 17-ти до 19-ти април, включително

След паническото и прибързано затваряне на всички пазари в страната и след бурното недоволство на земеделските производители и на продавачите по пазарите, министърът на здравеопазването отново се отметна и отмени забраната за работа на кооперативните пазари и цветни борси в страната. Единствените дни, в които търговците трябва да приберат сергиите си са в дните от Разпети петък до Великден включително.

Новата заповед на Ананиев идва, след като търговците и властите са създали добра организация и стриктното прилагане на въведените противоепидемични мерки на кооперативните пазари и цветните борси. Заповедта разрешава функционирането на пазарите и на Велики четвъртък - 16-ти април.

"Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени единствено в периода от 17-ти до 19-ти април, включително. В този период търговските обекти за хранителни стоки в обособени помещения и аптеките на територията на тези пазари могат да работят при строго спазване на противоепидемичните мерки", пише в министерската заповед.