БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Предупредителни знаци, че кучето ви е дехидратирано и как да го лекувате - съветите на ветеринар

Предупредителни знаци, че кучето ви е дехидратирано и как да го лекувате - съветите на ветеринар

Тук ще намерите тест, който можете да направите, за да видите дали кучето ви е дехидратирано

Кучетата могат да се дехидратират точно както хората, а и с повишаване на температурите в световен мащаб е важно собствениците на кучета да внимават за признаци на дехидратация.

Нормално е тялото на вашето куче да получава и да губи вода през целия ден, тъй като задъхването, дишането, уринирането, дефекацията и изпарението през лапите допринасят за загубата на вода, по-топлото време прави кучетата по-податливи на дехидратация.

Има различни причини за дехидратация, включително загуба на течност чрез повръщане и диария, по-често отделяне на урина - което може да бъде свързано с основно заболяване - както и гадене, летаргия и болка.

Помолихме д-р Ник Томпсън, ветеринарен лекар, който работи с ProDog Raw , за да разберем как да опазим домашните си любимци.

Д-р Томпсън призова собствениците на кучета да гарантират, че техните домашни любимци винаги имат достъп до чиста вода и "ако ще излезете през деня, не забравяйте да носите със себе си бутилка с чиста вода и купа", съветва той.

 
Горещ ден с куче

Дехидратацията може да бъде много опасна (Изображение: Getty Images / iStockphoto)

 

Тест за дехидратация

Ако се притеснявате, че кучето ви може да бъде дехидратирано, д-р Томпсън сподели тест, който можете да направите у дома.

"Бърз тест, който можете да направите, за да разберете дали вашето куче е дехидратирано, е просто да прищипете с пръсти кожата над окото или върху шията.

„Когато пуснете кожата, тя трябва да се върне към нормалното, ако те са добре хидратирани.

„Ако кожата се опъва (ако остане и не се нормализира), това е индикатор, че кучето ви е дехидратирано.“

 

Стъпки, които трябва да предприемете, ако вашето куче е дехидратирано

Първото нещо, което трябва да направите, е да ги насърчите да пият електролитен разтвор, тъй като това може да помогне за бързото им хидратиране.

За да приготвите електролитен разтвор, добавете половин чаена лъжичка мед и четвърт чаена лъжичка сол в литър чиста вода. После предложете така направената течност на кучето и следете дали то ще пие от нея.

Но ако се стигне до етапа, когато да впръскате течност в устата на кучето си, това е индикатор, че тяхната дехидратация се влошава.

Д-р Ник Томпсън казва, че ако кучето ви не иска да стане, не иска да пие вода и не се храни, най-добрият и безопасен начин на действие е да го заведете при ветеринар. Ветеринарният лекар може да го постави на системи, за да го хидратира. Малките кученцата и старите кучета са много по-крехки и могат да бъдат засегнати по-сериозно от дехидратация, отколкото напълно израснало възрастно куче, така че в този случай, ако вашето възрастно куче или кученце губи много течности, заведете ги на ветеринар по най-бързия начин. "

източник: The Mirror