БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Преврат срещу Сидеров в ПГ на Патриотите

Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на "Обединени патриоти"

Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на "Обединени патриоти". Решението е взето на заседание вчера, на което обаче се присъствали само депутатите от НФСБ и ВМРО, въпреки че Сидеров е лидер на "Атака". Групата на Патриотите ще има двама съпредседатели. Това ще бъдат Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ. За промените съобщи пред депутатите председателят на парламента Цвета Караянчева.

От ВМРО и НФСБ обясниха, че смяната в ръководството на парламентарната група са с цел да се подобри организацонния живот на групата. Искрен Веселинов коментира в кулоарите на НС, че от месеци не е имало реално събиране на депутатите от "Обединени патриоти". По думите му в смяната на Сидеров няма нищо драматично. 

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не скри недоволството си от работата на Сидеров. Публично известен факт е, че повече от 10 месеца НФСБ не приема председателството на Волен Сидеров. Това сме го оповестили още есента на миналата година, вчера само бе официализиран този акт, заяви Симеонов.

От "Атака" реагираха остро на промяната и обявиха, че по този начин се нарушава коалиционното споразумение в "Обединени патриоти". По думите на Десислав Чуколов в споразумението ясно са записани нещата, които регулират как да функционира парламентарната група, как да се разпределят вицепремиери и кой ръководи парламентарната група. НФСБ и ВМРО застрашават управлението на страната, смята Чуколов. На въпрос дали "Атака" ще напуснат парламентарната група, зам.-председателят на партията обясни, че ще се съберат и ще решат какво да правят. Коалицията била факт благодарение на усилията на Волен Сидеров.