БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ПРЕЗИДЕНТСКАТА ДВОЙКА РАДЕВ-ЙОТОВА ОФИЦИАЛНО ВСТЪПИ В ДЛЪЖНОСТ

В словото си държавният глава подчерта, че и през следващите пет години ще продължи да отстоява законността, сигурността и справедливостта

Президентската двойка Радев-Йотова встъпи в длъжност за втори мандат с тържествена церемония на площад „Св. Александър Невски“ в София. В словото си държавният глава подчерта, че и през следващите пет години ще продължи да отстоява законността, сигурността и справедливостта.

Двадесет и един артилерийски салюта и камбанен звън отбелязаха началото на мандата на преизбраната президентска двойка. Държавният глава Румен Радев прие почетния строй на представителните части на Българската армия. В словото си по време на тържествената церемония президентът каза, че първият му мандат е бил посветен на битката за законност и демокрация, а през последните 5 години е работил за единение.

Президентът и вицепрезидентът положиха венец пред Паметника на незнайния воин, почетоха паметта на загиналите за свободата на България, а по-късно запалиха свещ в църквата „Света София“.

Церемонията продължи пред „Дондуков“ 2, където президентът и вицепрезидентът бяха посрещнати пред парадния вход на институцията от шпалир гвардейци.