БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ: ВЛАСТТА ОТНОВО СЕ ОПИТА ДА ПОСТАВИ ПОД КАРАНТИНА НАЦИОНАЛНАТА НИ ПАМЕТ

ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ: ВЛАСТТА ОТНОВО СЕ ОПИТА ДА ПОСТАВИ ПОД КАРАНТИНА НАЦИОНАЛНАТА НИ ПАМЕТ

Държавният глава бе посрещнат от множеството с възгласи „Ура“ и „Да живее България“

Държавният глава Румен Радев отдаде почит на загиналите за свободата на България, поднасяйки венци и цветя на паметника на връх Шипка. "Властта отново се опита да постави под карантина националната ни памет". Това заяви пред медиите президентът Румен Радев при пристигането си на тържествата на връх Шипка.

Президентът Румен Радев бе посрещнат от множеството с възгласи „Ура“ и „Да живее България“.

"Първо, честит празник, и ви благодаря, че сте тук. Властта отново се опита да постави под карантина националната ни памет. Но българите имат святи чувства, неподвластни на власт и забрани, затова отново са тук. Затова вярвам, че имаме бъдеще като българи.

"Очаквали ли сте, че някой някога ще се осмели да ви забрани да се качите на Шипка? Очаквали ли сте някой да посегне на правото ви да се поклоните през онези, на които дължим свободата си"? Така започна речта си на връх Шипка президентът Румен Радев.

"С вашето присъствие тук, помагате на днешните поколения да вземат изпита си по история, по морал, по демокрация", каза още президентът.

"Историята е урок, геройствата са вдъхновени, но никой народ не може да лежи на лаврите на своите мъртви герои", заяви президентът.

"Нужна е вяра, нужно е усилие, дела трябват, а не думи, както е рекъл Апостолът".

Президентът благодари на всички българи, дошли да изразят почитта си към героите на връх Шипка.