БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ПРИЕМАНЕ НА ЕВРОТО ОТ 1 ЯНУАРИ 2024 Г. - АКЦЕНТ НА ДНЕШНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА МС

Правителството прие Плана за въвеждане на еврото в България

Правителството прие Плана за въвеждане на еврото в България. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев след днешното заседание на Министерския съвет. Темата беше акцент при срещата на управляващите.

Приемането на Националния план за въвеждане на еврото в България, предвиждащ влизане на страната ни в еврозоната беше основната тема на заседанието на управляващите днес.

Припомняме ви, че вече имаше разногласия по темата, след като Любомир Каримански от "Има такъв народ" преди няколко седмици обвини правителството, че не е внесло плана за разглеждане първо в Народното събрание, а след това да бъде гласуван в Министерския съвет.

А, премиерът Петков поздрави Министерството на образованието и науката за добрите мерки, които вкарва на днешното заседание. От МОН предлагат да се приемат допълнителни средства за подпомагане на деца с изявени дарби, увеличаване на докторантските стипендии с 50% до 750 лв., както и допълнителни средства за конструкция на детски градини, ясли и училища, и 30 млн. за инвестиране в деца, които са от уязвими групи.