БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ПРИНЦ АНДРЮ ГУБИ ТИТЛИТЕ СИ ЗАРАДИ ДЕЛО ЗА СЕКСУАЛНО НАСИЛИЕ

ПРИНЦ АНДРЮ ГУБИ ТИТЛИТЕ СИ ЗАРАДИ ДЕЛО ЗА СЕКСУАЛНО НАСИЛИЕ

Адвокатите на Андрю отричат обвиненията

Принц Андрю, вторият син на британската кралица, бе лишен от военните си и кралски титли. Това дава зелена светлина той да се яви в съда в Съединените щати по обвинения в сексуално посегателство срещу малолетна, които той отрича.

Бъкингамският дворец излезе с официално заявление, според което "с одобрението и съгласието на кралицата титлите херцога на Йорк бяха върнати на кралицата". Той ще престане да изпълнява публичните си задължения като представител на кралското семейство, за да може да се защити в гражданско дело в американски съд.

Виктория Джуфре обвини британския принц в сексуално посегателство, когато е била на 17. Тя твърди, че е била жертва на сексуален трафик и малтретиране от Джефри Епщайн, милиардер финансист, който беше намерен мъртъв мъртъв в затворническа килия в Манхатън през август 2019 г., като разследването реши, че той се е самоубил.

Според Джуфре тя е била сексуално малтретирана и от принца в имениято на Епщайн в Ню Йорк и на Вирджинските острови.

Адвокатите на Андрю отричат обвиненията и твърдят, че има споразумение между нея и Епщайн, което не ѝ позволява да предприема правни действия срещу „потенциалните ответници“.