БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Проф. Румен Гечев подкрепя Корнелия Нинова за председател на БСП

Проф. Румен Гечев подкрепя Корнелия Нинова за председател на БСП

Убеден съм, че Корнелия Нинова притежава необходимия професионализъм, опит и  мотивация за доказването на БСП като партия, която ще допринесе за превръщането на България в достоен член на нашето европейско семейство

Благодаря най-сърдечно на партийните организации, които са ме предложили за  председател на БСП. Приемам това като оценка и подкрепа за усилията, които полагаме с колегите от парламентарната ни група в Народното събрание за защита на нашите алтернативни предложения в областта на финансовата и бюджетна политика. Днес България се намира в задълбочаваща се социално-икономическа, демографска и политическа криза. Изправени сме пред огромни предизвикателства пред следващите месеци и години. Предстоят неизбежни предсрочни избори, тъй като управляващата коалиция е загубила доверие и подкрепа у нас и сред нашите европейски партньори. ГЕРБ и техните сателити не можаха да разработят, нямат и очевидно не могат да представят пред обществото ясна антикризисна програма. Затова считам, че ще бъда най-полезен с участието ми в общите експертни усилия за разработването на конкретни инструменти и механизми на нашата "Визия за България".

В предстоящите вътрешнопартийни избори за председател на БСП ще изберем лидер, който не само трябва да отговори на високите критерии на нашата почти 130-годишна партия, но и да мобилизира потенциала на БСП за решаването на общодържавни проблеми в бъдещия парламент. Убеден съм, че Корнелия Нинова притежава необходимия професионализъм, опит и  мотивация за доказването на БСП като партия, която ще допринесе за превръщането на България в достоен член на нашето европейско семейство.