БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Прокуратурата не спира проверките по "Апартаментгейт"

Произнасянето на Комисията за 10-11 души, че няма конфликт на интереси, не може да повлияе на прокурорските проверки, категоричен е Цацаров

"Произнасянето на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не спира проверките на прокуратурата около случая "Артаментгейт", заяви пред журналисти в Народното събрание главният прокурор Сотир Цацаров относно твърдението, че с решението на Комисията за противодействие на корупция, че няма конфликт на интереси около имтотите на властта, се спират проверките от прокуратурата. 

"Проверките продължават и не са свързани с конфликт на интереси. Всички проверявани лица ще бъдат подложени на данъчни проверки и ревизии, на някои лица дори членовете на семействата ще бъдат проверявани", обясни той.

По думите на Цацаров след данъчните ревизии на Националната агенция по приходите ще стане ясно дали държавното обвинение ще обяви, че при сделките на депутати, министри и заместник-министри има данни за престъпление.

Главният прокурор обясни, че по отношение на конфликтите на интереси, когато прокуратурата е започнала проверка на бившия председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, държавното обвинение е изпратило сигнал до КПКОНПИ за предполагаем конфликт на интереси. 

"Нашата проверка ще продължи, докато не получим актовете на НАП", заяви Цацаров. Главният прокурор още допълни, че от прокуратурата нямат право да разследват конфликти на интереси и право на това има само Антикорпуционния орган. Произнасянето на Комисията за 10-11 души, че няма конфликт на интереси, не може да повлияе на прокурорските проверки, категоричен е той.