БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ПРОКУРОРИ И СЛЕДОВАТЕЛИ ПРИВИКАНИ В ПОЛИЦИЯТА

Сред тях са бившият градски прокурор на София Николай Кокинов и бившият зам.-главен прокурор Бойко Найденов

Бивши прокурори и следователи са били извикани на разпит в Главна дирекция "Национална полиция". Сред тях са бившият градски прокурор на София Николай Кокинов и бившият зам.-главен прокурор Бойко Найденов. Това е станало във връзка с проверки, по които МВР работи и които бяха обявени от министри от служебния кабинет.

Към момента от вътрешното министерство не дават информация за кои случаи става дума. Кокинов е потвърдил, че е дал показания, но е отказал да коментира повече. Найденов към момента също отказва коментар.

В рамките на работата по конкретен сигнал, в ГДНП се извършва проверка и в хода ѝ бивши магистрати и действащ служител на НСлС, в качеството му на гражданин, са били поканени в главната дирекция, за да дадат писмени сведения, съобщиха от „Национална полиция“.

Бойко Найденов беше и.д. главен прокурор, зам.-главен прокурор, началник на следствието и градски прокурор до ноември 2013 г. Николай Кокинов беше дългогодишен главен прокурор на София, но беше уволнен от Висшия съдебен съвет след публикуването на скандален запис с участието на него, агроминистърът от кабинета „Борисов 1“ Мирослав Найденов и самият Бойко Борисов.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева е потвърдила пред БНТ, че висши магистрати са викани в дирекция на полицията, но допълни, че не знае по какви обстоятелства.