БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Протестиращи блокираха магистрала „Марица“

Протестиращи блокираха магистрала „Марица“

Спряно е движението и в двете посоки - от България към Турция и от Турция към България

Протестиращи са успели да блокират пътя близо до граничния пункт "Капитан Андреево". Спряно е движението и в двете посоки - от България към Турция и от Турция към България. С демонстрантите е и един от тримата водачи на протестите - адвокат Николай Хаджигенов.

Акцията не беше предварително публично оповестена, въпреки че полицията е имала подобна информация. Привечер десетки полицейски автомобили бяха разположени по пътя между Хасково и Димитровград. Патрулки имаше и по входовете и изходите на магистралата.

Блокирано е движението по аутобана, а върху пътните платна са разпънати палатки.   Образуват се километрични опашки от автомобили и камиони в отсечката преди Капитан Андреево и границата с Турция.

Организаторите на блокадата призовават хора от околните населени да се присъединят към тях Протестиращите са категорични, че няма да освободят магистралата, докато не получат оставките на правителството и тази на Иван Гешев.

Минути преди 21:00 часа се появи кордон от гранични полицаи, които се опитаха по мирен път да освободят магистралата, но без успех. Протестиращите пропускат автомобили на хора, нуждаещи се от медицински грижи. В момента към блокадата пътуват жандармеристи.

Протестът беше насрочен в социалните мрежи за утре вечер, но протестиращите са решили да изненадат органите на реда.

Снимки: Haskovo.info и Facebook/Атанас Бюлбюлев