БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ПСИХОЛОЗИ РАБОТЯТ С ПОСТРАДАЛИТЕ В ИНЦИДЕНТА С АВТОБУСА НА АМ „СТРУМА“

Един от оцелелите е в тежък психологически шок

Психолози работят с пострадалите в инцидента с автобуса на АМ "Струма". Един от оцелелите е в тежък психологически шок. Това каза пред журналисти доц. Мая Аргирова, началник на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия в болница "Пирогов". В отдела вчера бяха приети шестима от ранените. Един от пострадалите е настанен в Клиниката по травматология.

Всички 7 пострадали при тежкия инцидент с автобус на АМ "Струма" са в стабилно общо състояние. Няма опасност за живота им. Това съобщиха на брифинг тази сутрин от "Пирогов".

"Вчера са извършени необходимите спешни операции, като двама от пациентите ще бъдат оперирани и днес. Един от пациентите, които ще бъдат оперирани днес, е с дълбоко изгаряне на двете ръце, другата оперирана ще е момиче, което вчера е претърпяло интервенция на счупена дясна колянна става, днес ще бъде оперирано лявото му коляно. Един пациент е с травми на гръбнака с фрактури на няколко прешлена", заяви доц. Мая Аргирова, началник на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия в болница "Пирогов".

От Пирогов обмислят, тези, които са стабилни и има възможност, да си отидат в близките дни. Двама от пострадалите са успели да се видят с близките си, съобщиха още от болницата.