БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Радев: Импийчмънт няма да напълни язовирите, но може да напълни площадите

Държавният глава е категоричен, че сваленото доверие към правителството не е призив за преврат

Импийчмънтът няма да напълни язовирите, няма да напълни и хладилниците на хората, няма да вдигне пенсиите. Импийчмънтът най-много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах на управлението. С тези думи президентът Румен Радев коментира заканите на управляващото мнозинство, че ще обмислят процедура по импийчмънт на държавния глава. Той обаче бе категоричен, че сваленото доверие към правителството не е призив за преврат. Призивите за преврат са слухове. Винаги съм работел за интересите на България, подчерта Радев пред журналисти.

По Конституция, добави той, президентът има право да отправя обръщение когато реши и по каквато тема реши.

Управляващите казаха, че от три години, откакто съм президент, водят война с мен. Когато аз исках да работя с тях ми отказваха срещи, а щом казах, че отказвам да работя с тях ми пращат министри, допълни президентът.

На въпрос как работи с правителството, държавният глава отговори: „Въпросът не е какво ще правя аз, въпросът е какво ще правим всички ние българите. Ще си върнем ли закона, държавата, справедливостта и роднините зад граница“.

Струва ми се, че живеем в страната на абсурдите, каза Радев и допълни: „Аз не съм казал нито една лоша дума за България и за българското правителство. Няма и да го направя. Отдавна работя в помощ на българското правителство“.

Румен Радев коментира още, че забраната съдия Андон Миталов да влиза в Съединените щати е изцяло в правомощията на Държавния департамент.

Източник: Дума