БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Радев: Коронавирусът се оказа безобиден, но щамът на Шипка – твърде опасен

Пожелавам на всички на днешния Национален празник да носят в сърцата с България и свободолюбивия български дух, добави държавният глава

Това е сърцето на България , това е духът на България! Както е казал Вазов – „Не се гаси туй, що не гасне.“ Благодаря на всички българи, които въпреки всички манипулации, се качиха на върха. Това са опълченци на историческата памет, които не са се подали на вируса на манипулациите, заяви президентът Румен Радев на връх Шипка. Държавният глава се качи на върха и участва в тържествата по случай Националния празник на България, въпреки съобщенията на Областната администрация в Стара Загора, че официалните ритуали се отменят.

Румен Радев бе посрещнат с аплодисменти и възгласи от стотиците българи, които също се качиха до върха, въпреки студа, силния вятър и мъглата.

В отговор на въпроса защо не е спазил заповедта на Областната управа в Стара Загора, държавният глава заяви: "България даде принос в медицината – изолира два щама на коронавируса. Софийският щам се оказа много безобиден, и затова там тържествата не са отменени, а щамът на Шипка - твърде  опасен. Надявам се управляващите да бъдат толкова загрижени и в бъдеще за здравето на българите".

 Ако властта се грижеше толкова за здравето на българина, нямаше да събираме всяка година пари за Българската коледа, подчерта още президентът.

Радев поздрави всички онези, които не са се поддали на манипулацията. Както и всички българи от цялата страна, които носят в сърцата си България и силния свободолюбив български дух.

Пожелавам на всички на днешния Национален празник да носят в сърцата с  България и свободолюбивия български дух, добави държавният глава.

Източник: Дума