БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Радев отново поиска истината за пачките в шкафчето

Радев отново поиска истината за пачките в шкафчето

Държавният глава коментира и информацията на прокуратурата за двамата руски дипломати, които са шпионирали българската армия

Президентът отново зададе въпроси към премиера Бойко Борисов, поиска ясен отговор на въпросите, които повдигат записите от спалнята на премиера и на твърденията в „Шпигел“, че държавното управление на България се поставя в услуга на чужда държава. Румен Радев не вижда особен смисъл от диалог с премира. Няма смисъл от постановка на диалог, която да е индулгенция за корупцията, категоричен бе държавният глава, който днес присъства на военно учение в авиобаза „Граф Игнатиево“. Не може хората с пълни шкафчета да канят за диалог хора с празни шкафчета.

Президентът коментира и поредния шпионски скандал между София и Москва. Защитата на националната сигурност е абсолютен приоритет и тук не трябва да има никакъв компромис. Така че се надявам и службите, и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и необходими доказателства, за да бъдат минимализирани и дипломатическите последствия, защото винаги има и такива, каза Радев.

Необходима е ясна информация в какво се състои този шпионски скандал, продължи Радев. Трябва да има и ясен отговор на публикациите в „Шпигел”, където има сериозно обвинение, че държавното управление на България се поставя в услуга на чужда държава. Трябва да подхождаме с ясни безкомпромисни критерии към всичко, което уронва национална сигурност, подчерта президентът.

Не виждам смисъл да ни тикат постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване за шкафчета, корупция, записи и т.н., продължи Радев.

За да има диалог, той трябва да бъде поставен на здрава основа, а именно – разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са се случвали и продължават да се случват в държавата, категоричен бе президентът. Не може хората с пълни шкафчета да канят на диалог тези с празни, добави още Румен Радев, цитиран от БГНЕС.