БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

РАДЕВ: ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ОСВЕТИ ВРЪЗКИТЕ СИ С ЕДРИЯ БИЗНЕС!

Той подкани премиерът Бойко Борисов и министрите да разкрият веднага кореспонденцията си с големите предприемачи

Президентът Румен Радев призова властта да освети връзките си с едрия бизнес. Той подкани премиерът Бойко Борисов и министрите да разкрият веднага кореспонденцията си с големите предприемачи.
„Демократичната и правова държава изисква непримиримост на обществото към измамата, подмяната, лъжата, към задкулисните схеми на управление“. Призивът на Радев идва часове след като стана ясно за смс кореспонденция между премиера Борисов и обвиняемия хазартен бос Васил Божков.

Държавният глава посочи, че саморазобличаването в последните дни с измамите с европейски средства, както и неформалните „свидетелски показания“ отвън, уличаващи в задкулисни схеми на властта с едрия бизнес, подкопават ежедневно доверието в държавността и в управляващите.
В коментар за скандалните разкрития за застрояването на морските ни курорти Радев заяви, че бетонът на много места по българското Черноморие е паметник на беззаконието и безнаказаността, издигнат със съдействието на много институции. По думите на президента е крайно време този процес да бъде спрян, а там, където бетонът е извън закона, да бъде премахнат. Радев е категоричен, че съответните компетентни органи трябва да се намесят безкомпромисно. В противен случай това означава демонстрация на безсилие на държавата спрямо такива безобразия.