БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Райони на София се наводниха след пороен дъжд. Метростанция НДК е под вода

Райони на София се наводниха след пороен дъжд. Метростанция НДК е под вода

Най-много са сигналите за наводнени мазета и завирени улици от “Красно село”, “Триадица”, “Витоша”, “Люлин” и др.

Заради поройния дъжд в София входът на метростанция "НДК" е под вода, става ясно от снимки, публикувани в социалните мрежи.

На отделни метростанции по време на бурята влезe вода през входовете, която в момента се почиства. Движението на метрото не е спирало, съобщи тази нощ кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Снимка: Входа на метростанция "НДК" 

По време на бурята бяха променени маршрутите на трамваи №1, 6, 7 и 10. Трамваите по линии 11 и 12 се движеха с променен маршрут - до метростанция „Хан Кубрат“.

Временно беше спряно движението по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” в района на Военна академия - заради излизане на Перловската река от коритото й.

С прекъснато електричество са части от “Хаджи Димитър”, “Хладилника”, “Кръстова вада”, “Манастирски ливади”, “Св. Троица” и др. Екипи на ЧЕЗ работят по отрасняване на авариите.

Всички екипи на пожарната и аварийното звено на общината работят по сигнали за наводнени обекти и завирявания. До 23 ч. са получени над 100 сигнала, съобщи още  Фандъкова.  

Най-много са сигналите за наводнени мазета и завирени улици от “Красно село”, “Триадица”, “Витоша”, “Люлин” и др.

Снимка: Обстановката на "Орлов мост" 

Перловската река вече е в коритото си в района на Военната академия, където по-рано тя излезе на пътното платно и наводни булевард „Евлоги и Христо Георгиеви“, заради което временно беше спряно движението. Преля и  Владайска река - в района на „Орландовци“ и квартал „Бенковски“.

Перловската река излезе извън коритото си и по столичния булевард „Сливница“.

Снимка: Препълненото корито на Перловската река

Перловската река излезе извън коритото си и по столичния булевард „Сливница“.

В резултат на бурята на столичния булевард „България“ част от покрива на хипермаркет се срути. Няма данни за пострадали хора. Наводнени са и подлезът на НДК, и метеостанцията в района. Затворен за движение е целият тунел в района на НДК.

Затруднено беше движението по булевард „България“, както и по булевард „Цар Борис Трети“ и булевард „Никола Петков“ в посока Княжево. Десетки коли закъсаха под моста на булевард „България“ и Околовръстното шосе.

Наводнено е и Околовръстното шосе на кръговото за Драгалевци. Над 20 автомобила закъсаха във водата близо до Южния парк в София. Под вода е и подлезът на Орлов мост, съобщават още от пожарната.

На булевард „Овча купел" и улица „Любляна“ кръстовището също е наводнено. Десетки автомобили бяха блокирани в района като водата стигаше до прозорците на колите и хората не можеха да излязат.

Около 22 часа е бил подаден сигнал в пожарната за проблем с покрива на хипермаркет на булевард „България“. Наводнен е и приземен етаж на болница в столичния квартал „Красна поляна“.

В подлезите на булевард „България“ в резултат на силния дъжд се струпаха хора. В магазин за хранителни стоки на булевард „България“ и булевард „Тодор Каблешков“ мъж е паднал в асансьорна шахта. Той е изваден и не е пострадал сериозно.