БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Раковски се подготвя за посещението на папа Франциск, който ще пристигне с папамобила си на 6-ти май

Папата ще бъде посрещнат от кмета - Павел Гуджеров

Всички хора, които искат да видят папата, ще трябва да заемат местата си от автогарата до площада пред църквата „Пресвето сърце Исусово”, не по-късно от 9:30 часа. Папата ще пристигне около 10:30 часа, а в 11:15 часа се очаква да започне светата литургия и първото причастие на около 200 деца. По време на служението в църквата ще могат да влязат 750 души. В това число децата и родителите им, както и други граждани, които са получили пропуск. Градоначалникът отхвърли спекулациите, че ще бъде спрян интернетът и
кабелната телевизия в Общината на 5 и 6 май поради мерки за сигурност.
От 5-ти май ще бъдат затворени две улици в Генерал Николаево - "Москва" и "Филип Станиславов", а в кв. "Секирово" – ул. "Никола Вапцаров". На 6 май придвижването между двата квартала ще бъде само пеш, ще има и други затворени улици. Хората обаче ще може да се придвижват спокойно, увериха от общинската управа.

От кв. „Ген. Николаево” към квартал Секирово в църквата „Архангел Михаил” папа Франциск ще измине пътя с папамобила. Това ще даде възможност на стотиците зрители, които се очакват да видят височайшата личност. 

Още за програмата на папата - от кореспондента на БСТВ, Милен Ангелов.