БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

РАШКОВ: НЯКОИ СА ГОТОВИ ДА ВЛЯЗАТ ВЪВ ВЛАСТТА С ЦЕНАТА НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

ИМА ДАННИ ЗА ГРУБИ НАРУШЕНИЯ В БОЛНИЦА "ЛОЗЕНЕЦ", ГДБОП РАЗСЛЕДВА 14 ТРАНСПЛАНТАЦИИ

Позорни явления в политическия живот. За това говори вътрешният министър Бойко Рашков по време на Международна конференция за трафик на хора, която се проведе днес в София. Министърът заяви категорично: "Огромно е желанието да се влезе във властта от някои, включително с цената на престъпление, ние ще противодействаме на това”.

По повод изнесените вчера от Рашков схеми за предизборен натиск върху граждани за кого да гласуват, министърът разкри още случаи на контролиран вот, и коментира, че с наближаването на изборите, процесите за купуване на гласове рязко се увеличават:

„Някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората. Това са позорни явления в политическия ни живот. Огромно е желанието да се влезе във властта от някои, включително с цената на престъпление, ние ще противодействаме на това”, заяви Рашков.

Относно скандалните разкрития за незаконни трансплантации в болница "Лозенец" вътрешният министър поясни, че в момента тече разследване, което се извършва от ГДБОП. По първоначални данни от проверката, Рашков заяви, цитирам: " извършени са груби нарушения на закона и на медицинската практика".

По глобалната тема за трафика на хора, която беше и основна тема на международния форум, Бойко Рашков поиска по-тежки наказания за извършителите на нелегалното прехвърляне на хора през държавните граници.