БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Различната Шампионска лига

Различната Шампионска лига

Мода за сметка на традиция

Вече е обичайно непосредствено преди първия съдийски сигнал кулминацията на европейския клубен футбол да се открива с бляскав концерт. Класическите скандирания на феновете пък са заменени от звуците на популярни изпълнители, поканени от УЕФА.

Миналата година в Киев Дуа Липа бе в разгара на събитията, а тази групата групата Imagine Dragons ще подгрява феновете. Според организаторите финалът в Шампионска лига трябва да достигне до по-широк кръг от хора.

Това обяснява и високите цени: най-скъпите билети са близо 500 паунда, но на черно вървят три пъти повече. Самолетните компании Острова вдигнаха билетите до 1300 паунда, а толкова горе-долу в испанската столица струват и две нощувки в хотел три звезди. По принцип цената е около 100 паунда. Тенденцията не важи за баровете, голяма част от които са затворили заради страха от английските фенове.

Иначе наградният фонд тази година е рекорден – близо два милиарда паунда, като шампионът ще получи около 100 милиона, без включени бонуси и рекламни договори.