БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Рязък скок в случаите на коронавирус в Москва

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЕ ОТМЕНЯ ЛОКДАУНА

Рязък скок в случаите на коронавирус в Москва. Кметът на столицата Сергей Собянин беше принуден да обяви започващата седмица за неработна за предприятията в мегаполиса. Същевременно се запазват заплатите за изпратените в неочаквана ваканция служители. За да стимулира участието във ваксинационната кампания, кметството на Москва обеща да раздава по пет автомобила - Лада Гранта, всяка седмица сред ваксинираните.

И Великобритания с нови коронавирусни проблеми. Правителството отлага облекчаването на ограниченията, планирано за 21 юни. Като причина се посочва разпространението на новия и по-заразен индийски щам на КОВИД-19.

Ръстът на заболяванията принуди кмета на руската столица Сергей Собянин да върне ограниченията в Москва. Неваксинираните служители в предприятията задълитен ще работят от домовете си. Студентите от московските университети, които са в сесия, ще се явяват на изпити дистанционно.
Към днешна дата 18 милиона руснаци са ваксинирани от коронавирус. За да се развие колективен имунитет, 60% от гражданите трябва да бъдат ваксинирани или изкарали заболяването. .

Разочарование, че ще отпускат коронавирусните мерки и в другия край на Европа. От следващата седмица във Великобритания трябваше да отпаднат последните мерки срещу коронавирус като спазването на социалната дистанция и носенето на маски. Взето е решение това да бъде отложено, докато броят на заразените с индийския щам не спадне. От Даунинг Стрийт 10 съобщават, че по план отлагането ще бъде с един месец. Запознати източници на водещите британски медии информират, че в кабинета се обсъжда и възобновяването на стари мерки.

Това означава, че отварянето на нощните клубове в Лондон ще почака и ще остане препоръката хората да продължават да работят от домовете си, където това е възможно.