БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

РЪКОВОДСТВОТО НА БСП С МАНДАТ ЗА КАБИНЕТ БЕЗ ГЕРБ И ДПС

РЪКОВОДСТВОТО НА БСП С МАНДАТ ЗА КАБИНЕТ БЕЗ ГЕРБ И ДПС

Решението на Националния съвет беше взето със 101 гласа ЗА и трима ВЪЗДЪРЖАЛИ се

БСП за България получи мандат от Националния съвет за да води преговори за съставяне на правителство в този парламент с първата политическа сила ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА. Решението на Националния съвет беше взето със 101 гласа ЗА и трима ВЪЗДЪРЖАЛИ се. БСП изключва подкрепа на какъвто и да е кабинет с участието или с мандати на ГЕРБ и ДПС.

Със 107 гласа ЗА и трима ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ, социалистите дадоха висока оценка за работата на министрите от БСП в правителството.

Националният съвет на БСП постанови и задължителните 4 основни задачи, с които нейното ръководство да преговаря за съставяне на кабинет.

Левицата ще изисква и дългосрочни действия в областта на социална политика, здравеопазване, образование, култура, наука, спорт, икономика и борба с корупцията. БСП ще настоява да продължи битката за съдебна реформа и за промяна на модела на ГЕРБ, която партията води от много години. Извън преговорните условия, позициите на БСП са за възобновяване на преговорите с Газпром и за политическо решение на конфликта между Русия и Украйна.