БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Румен Гечев: Намаляването на ДДС на вино и бира противоречи на здравия разум

Румен Гечев: Намаляването на ДДС на вино и бира противоречи на здравия разум

В момент, в който в София няма места в детските градини за 5000 деца,  намаляват ДДС на виното и бирата, за да увеличат туризма. Това противоречи на здравия разум и ще доведе до жестоки наказания от Брюксел

„Свалянето на ДДС на виното и бирата е обида за целия български народ. В момент, в който в София няма места в детските градини за 5000 деца,  намаляват ДДС на виното и бирата, за да увеличат туризма. Това противоречи на здравия разум и ще доведе до жестоки наказания от Брюксел. България ще стане единствената членка на Европейския съюз, която предлага по-нисък ДДС на алкохолни продукти, а реакцията на Брюксел ще се измерва в милиони левове, които ще се плащат от данъкоплатците." Това заяви депутатът от ПГ на „БСП за България“ Румен Гечев пред БТВ.

По повод мерките на правителството, Гечев коментира, че има и по-добри варианти. „Ние подкрепихме мерките, които предложи правителството, но предупредихме, че някои от тях няма да сработят и има по-добри варианти. Тези варианти не бяха някаква измислица на БСП, а бяха опитът на страните от Европейския съюз“, заключи той.