БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Румен Гечев: Щом промените в хазарта няма да доведат до промени в бюджета, следващите 700 млн. пак ли ще бъдат откраднати? /ВИДЕО/

Румен Гечев обърна внимание, че в законопроекта е записано, че предложените промени няма да доведат до промени в бюджета

„Причината да разглеждаме новия законопроект за хазарта е, че законът, приет от този парламент, на 5 декември 2014 г., не е изпълнен в продължение на повече от 5 години. Тогава сме решили в парламента и сме задължили Министерския съвет до 28 февруари 2015 г. да представи концепция за развитие на сектора на хазарта и нов законопроект. Днес е 17 юни 2020 г. и решението на българският парламент не е изпълнено от Министерския съвет, в противоречие на Конституцията и на закона“. Това каза проф. Румен Гечев, народен представител от ПГ на „БСП за България“, от парламентарната трибуна. „Сега, вместо да се оправи тази грешка, ни вкарват в някакво юридическо антиевропейско блато“, каза още Гечев.

Той посочи, че няма нито една страна-членка на ЕС, където да има едноличен орган, който да регулира хазарта, а масовата практика е секторът да се управлява от съответното министерство. „Каква еднолична власт, къде четохте тези материали? Никъде няма такъв цар на хазарта, какъвто предлагате“, категоричен е народният представител.

Румен Гечев обърна внимание, че в законопроекта е записано, че предложените промени няма да доведат до промени в бюджета. „Щом няма да има промени в бюджета, значи следващите 700 млн. ще бъдат откраднати пак ли?“,  попита социалистът.