БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Румен Радев: Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави!

Президентът Румен Радев заяви, че е важно България да има сплотена политическа опозиция.

Относно Корнелия Нинова, президентът заяви: "Липсата ѝ ще бъде пагубна за нашата демокрация". Държавният глава беше гост за 150-годишнината на местната църква.

По повод оттеглената днес оставка на Корнелия Нинова на конгреса на БСП президентът Румен Радев изтъкна, че е много важно България да не остава без политическа опозиция. "Това ще бъде пагубно за нашата демокрация", каза Радев в село Труд.

"Мисля, че госпожа Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки. Един лидер на политическа партия трябва да се води не само от това той лично как се чувства, а много важно партията му как се чувства и партията да бъде силно обединена".

Президентът каза, че няма информация за конгреса на БСП, защото днес празнува заедно с хората на село Труд Петдесетница и 150 години на местната църква Света Троица. Радев подчерта, че очаква България да има сплотена политическа опозиция, защото не може да има власт без коректив, и добави, че не се меси в работата на нито една партия.