БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

РУМЕН РАДЕВ УДОСТОЕН С ПОЧЕТНОТО ЗВАНИЕ "ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА"

РУМЕН РАДЕВ УДОСТОЕН С ПОЧЕТНОТО ЗВАНИЕ "ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА"

Българският държавен глава Румен Радев, беше удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“, на университета "Тойо" и изнесе лекция пред студентите от висшето училище

Изправени пред предизвикателствата на утрешния ден, със своето критично мислене и енергия, студентите винаги са били „съвестта на нациите“ и източник на нови идеи за бъдещето. Това заяви президентът Румен Радев в лекцията си в университета „Тойо“ в Токио, посветена на ролята на студентите в глобалните процеси и на перспективите за развитие на българо-японските отношения, съобщават от прессекретариата на държавния глава. Румен Радев подчерта, че България и Япония са свързани от силна духовна връзка, която е устояла на изпитанията на времето.
Студентите отправиха редица въпроси към президента Румен Радев за измеренията и резултатите от българския преход към демокрация, за негативните демографски тенденции в страната ни, за състоянието на българската пенсионна система, както и за трансформацията на Българските въоръжени сили в рамките на НАТО.