БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

РУСИЯ ТРИУМФИРА С КУПА „ДЕЙВИС“ ЗА ТРЕТИ ПЪТ В ИСТОРИЯТА СИ

РУСИЯ ТРИУМФИРА С КУПА „ДЕЙВИС“ ЗА ТРЕТИ ПЪТ В ИСТОРИЯТА СИ

Триумф за Русия!

Отборът на Русия спечели най-престижното международно отборно състезание за мъже по тенис , след като във финала тенисистите на Сборная се наложиха с 2:0 успеха над Хърватия. Медведев се справи с Марин Чилич със 7:6(7), 6:2, а преди него Рубльов надигра Борна Гойо с 6:4, 7:6(5).

Така след 2-0 победи, отборът на Русия взе непреодолим аванс и затвори успешно мача без да има нужда от изиграване на срещата на двойки.

Това е трети трофей за Русия за Купа „Дейвис“. Преди това отборът спечели наградите през 2002 и 2006 година. Руснаците вече са на 7-о място по брой титли от турнира, което делят заедно с Германия и Чехия.

Сборная достига до финалите и през 1994, 1995 и 2007 година. Руският национален отбор за Купа „Дейвис“ включваше Медведев, Рубльов, Аслан Карацев, Карен Хачанов, както и Евгений Донской и Роман Сафиулин.

Освен това Русия стана едва четвъртата държава, която печели и Купа "Дейвис", и отборния турнир при жените "Били Джийн Кинг Къп", след като дамският тим на страната ликува в Чехия през миналия месец.