БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Руски войник, унищожил германски танк в Украйна, получи награда от 1 000 000 рубли

Руски войник, унищожил германски танк в Украйна, получи награда от 1 000 000 рубли

Наградата е изплатена от фонд, създаден от група предприемачи

Руски войник, унищожил в Украйна танк "Леопард" германско производство, получи 1 млн. рубли (11 842 долара) като награда от частна фондация, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от "Ройтерс".

Ведомството разпространи видео, на което военнослужещият Андрей Кравцов седи на болнично легло и получава удостоверение от Александър Карелин, трикратен олимпийски шампион по борба.

Министерството не уточни кога и къде е бил унищожен танкът и от какво се лекува войникът в болницата. 

Откакто започна украинското контранастъпление по-рано този месец, Русия обяви, че силите ѝ са унищожили редица танкове германско производство "Леопард" и доставени от САЩ бойни машини на пехотата "Брадли".

Наградата е изплатена от фонд, създаден от група предприемачи, пример за това как някои бизнеси в Русия се стремят публично да покажат лоялността си към военната кампания на Кремъл в Украйна, отбелязва "Ройтерс".

През последното денонощие руските войски са унищожили осем склада за боеприпаси в Украйна и са отблъснали атаки на силите на Киев на три различни направления, съобщи руското министерство на отбраната.

БТА