БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

С. НЕДКОВ - СТЪКИ НАХЛУ В СПОРТНОТО МИНИСТЕРСТВО С ГРУПА ОТ ММА- БОЙЦИ, ТЪРСИ СМЕТКА НА МИНИСТЪР КУЗМАНОВ

Екшън в спортното министерство

Състезатели по бойни спортове, водени от Станислав Недков - Стъки, огласен преди дни като крупен бенефициент на субсидии, нахлуха в сградата на министерството.

Целта - да търсят сметка на служебния министър Кузманов за изнесените данни. Групата на Стъки носеше плакати в подкрепа на шефа на федерацията по смесени бойни изкуства.

Малко по-късно Недков забрани на своите хора да говорят пред камери на журналисти.

Скандалното нахлуване, което няма прецедент в най-новата ни история, стана днес по обяд - председателят на Българската федерация по ММА Станислав Недков-Стъки нахлу в сградата със свои сподвижници, настоявайки за среща със спортния министър Андрей Кузманов. Стъки търси сметка на министъра, за разкритията, че Федерацията му е получавала крупни субсидии с благословията на ексминистър Красен Кралев.

Такава среща не е била уговорена предварително, което е и причината охраната да подаде сигнал до 112. На място пристигна и полиция.

Станислав Недков - Стъки, кото е един от на-горещите защитници на експремиера Борисов и дори съобщи, че има намерение да ес кандидатира за президент на България, е гневен на документните разкрития за нередности, огласени от говорителя на служения кабинет Антон Кутев. Става дума за стотици хиляди, които са получавали от Федерацията по ММА от спортното министерство по различни проекти, а по тях реално няма резултат.

До среща между протестиращите и министъра все пак се е стигнало.

След срещата Недков заяви, че е жертва и срещу него се води атака от президента Радев, защото бил заплаха за поста на държавния глава. При опит за разговор на екипа ни с хора от групата на Стъки, той им забрани да говорят.

Малко по-късно министърът даде брифинг за абсурдната ситуация с навлизането на Недков в министерството.