БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Съединените щати ще наложат допълнителни санкции на Иран

Целта е противодействие на ядрената промяна на страната

Икономическият натиск върху Техеран ще продължи, докато правителството не смени своята политика. По думите Тръмп санкциите се подготвят и се действа в "бързи темпове". Част от рестрикциите ще влязат в сила още от утре. 
Доналд Тръмп заяви7 "Всъщност няма да позволим на Иран да има ядрено оръжие. И когато те се съгласят с това ще бъдат една богата държава, ще бъдат толкова щастливи. Аз ще бъдат техният най-добър приятел. Надявам се това да се случи, надявам се, но може и да не се случи."

Преди повече от година САЩ едностранно се оттеглиха от ядреното споразумение с Иран и върна част от санкциите за страната. Това сериозно удари икономиката ѝ. През май тази година Иран също обяви, че се отказва частично от постигнатото споразумение и ще започне да обогатява уран в по-големи от предвиденото в споразумението. Отношенията между Вашингтон и Техеран се обтегнаха още повече след като преди дни Иран свали американски дрон.пРИПОМНЯМЕ, ЧЕ ВЧЕРА ТРЪМП ОБЯВИ, ЧЕ Е спрял операция срещу Иран 10 мин преди началото, като уточни, че тя е отложена - за сега. Междувременно стана ясно, че планираните масови депортации на нелегални имигранти от САЩ се отлага с две седмици. През това време републиканците и демократите ще трябва да постигнат споразумение за общ закон за миграцията.