БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

СЕРИЯ ОТ МАСОВИ СТРЕЛБИ В САЩ

Поредната масова стрелба в страната отново предизвика дебат в американското общество за правото на притежание на лично оръжие

Най-малко три жертви при две отделни въоръжени нападения в Съединените щати. Поредната масова стрелба в страната отново предизвика дебат в американското общество за правото на притежание на лично оръжие.

Един човек е убит, а други четирима са ранени при стрелба в църква в Лагуна Уудс, Калифорния. Уточнява се, че всички пострадали са пълнолетни. Задържан е 60-годишен мъж и е намерено оръжие, за което се предполага, че е използвано при нападението. Засега няма информация за възможния мотив.

Американските медии съобщават и за стрелба на пазар в Хюстън, в щата Тексас. Двама души са загинали, а трима са били ранени при атаката. Според местния шериф стрелбата е била предшествана от скандал, в който са замесени млади мъже. Това е третият подобен инцидент в САЩ през уикенда. В събота 18-годишен бял младеж застреля 10 души и рани други трима в супермаркет в град Бъфало, щата Ню Йорк. Повечето от жертвите са афроамериканци.