БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ЩЕ ИМА ЛИ МЕСТЕН РЕФЕРЕНДУМ В СТОЛИЧНИЯ РАЙОН „ИЗГРЕВ“?

Референдумът ще съдържа два въпроса от изключителна значимост за подобряване на благосъстоянието и живота на жителите на района.

Местен референдум заедно с парламентарните избори. За това настоява кметът на столичния район „Изгрев“. Референдумът ще съдържа два въпроса от изключителна значимост за подобряване на благосъстоянието и живота на жителите на района.

Кметът на район „Изгрев“ доктор Делян Георгиев е внесъл доклад до Столичния общински съвет, с който предлага да се проведе местен референдум за жителите на кварталите „Изток“, „Изгрев“ и „Дианабад“.

Първият въпрос е „Да се спре ли застрояването на зелените площи в район „Изгрев“ за срок от 10 години?“.

Второто питане към жителите на района е "Да се въведе ли зона за платено паркиране на територията на Столична община, район „Изгрев“"?

Кметът Георгиев аргументира своето предложение, като част от предизборните му обещания.

В момента в района се работи за нова детска градина, но дори и да се построи, тя в никакъв случай няма да задоволи нуждите на новите над 8 хиляди апартамента в трите квартала. Район „Изгрев“ е един от най привлекателните в столицата, като тук жилища имат много общественици и политици, сред които замесените в апартаментгейт Цветан Цветанов и Цецка Цачева.
Малкото местата за паркиране пък кметът отдава на тежкото презастрояване в района от последните години. За справяне с проблема от общината са изградили 3 паркинга, като имат проекти за още 3.

Ще има ли местен референдум в Район Изгрев ще реши столичният общински съвет.


Автор: Алекс Донев
alex1_b22c957f342a9cc31edb26f3b2c66f34.jpeg