БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

СЛЕД СКАНДАЛ ЗА ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ - ПРАВИТЕЛСТВОТО НА НИДЕРЛАНДИЯ ПАДНА

Решено е планираните за 17 март редовни избори да се проведат на определената дата - дотогава страната на лалетата ще се управлява от служебен кабинет

През декември парламентарен доклад разкри, че правителството неправомерно е спирало правителствената помощ за семейства с деца на фона на единични случаи на измами.

Заключението на депутатите и, че е допусната "безпрецедентна несправедливост", която е засегнала невинни домакинства , които често са били принуждавани да връщат десетки хиляди евро отпуснати субсидии. Това е довело до безработица, дългове, фалити и разводи.

Разследващата парламентарна комисия също е установила, че данъчните власти безмилостно дори не са давали възможност на семействата да покажат, че са невинни.

Холандското правителство почти веднага се извини за скандала, избухнал в края на декември, и задели 500 милиона евро за компенсиране на засегнатите родители, но това не успокои общественото недоволство. Днес премиерът Марк Рюте подаде оставка пред краля.

Лична отговорност пое лидерът на Трудовата партия и бивш социален министър Людовик Ашер, при който започва погрешната и мракобесна политика. Той се разкая публично, за недопустимия цитирам "лов на хиляди семейства", оттегли се от заеманите постове и увери, че няма да се яви на следващите избори, насрочени на 17 март.