БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Служебното правителство обсъжда изменение на споразумението за военна помощ за Украйна

Служебното правителство обсъжда изменение на споразумението за военна помощ за Украйна

В началото на заседанието служебният премиер Гълъб Донев заяви, че кабинетът няма задължение да описва техническите параметри на параваните, зад които ще се гласува на 2 октомври

Допълнително споразумение между България и Украйна за изменение на сключеното споразумение за безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси обсъжда служебното правителство. Все още не е ясно какво съдържа проектът на допълнително споразумение, съобщи БНТ. Той ще бъде предложен за ратификация на 49-ото Народно събрание след вота на 2 април.

След като в края на миналата година България реши да окаже военна помощ на Украйна, беше решено всяко допълнение в тази област да минава през Народното събрание. 

В началото на заседанието служебният премиер Гълъб Донев заяви, че кабинетът няма задължение да описва техническите параметри на параваните, зад които ще се гласува на 2 октомври. Донев обясни, че стандартизацията на параваните може само да ограничи общинските избирателни комисии и ще ги лиши от възможността да се съобразят с размерите на помещението за гласуване.