БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Собственикът на "ТАД Груп" остава в ареста

Собственикът на "ТАД Груп" остава в ареста

Съдът прие аргументите на прокуратурата, че деянието е с висока степен на опасност

Специализираният наказателен съд не уважи искането на Иван Тодоров за по-лека мярка за неотклонение, съобщи БНР. Собственикът на "ТАД Груп" остава в ареста по обвинения в подбудителство за кибертероризъм заради теча на данни от НАП.

Съдът прие аргументите на прокуратурата, че деянието е с висока степен на опасност. Според прокуратурата Иван Тодоров може да се укрие, за да затрудни разследването, а може и да окаже влияние на свидетелите да променят показанията си, част от които не са били дадени пред съдия, посочи наблюдаващият прокурор Калин Близнаков

От прокуратурата цитираха свидетел, който обяснил, че когато собственикът Тодоров го нямало, обвиненият за пряк извършител Кристиян Бойков е поемал задълженията му, защото между тях имало по-високо доверие. Прокуратурата цитира и разпити на представители на външни компании - клиенти, според които "ТАД груп" имала некоректни отношения.

Самият Иван Тодоров каза пред съдията, че фирмата му "ТАД Груп" не провеждала нищо нерегламентирано към НАП или към частни фирми.

Обвиненият за хакерската атака Кристиян Бойков също дойде в съда днес.

Припомняме, че на първа инстанция на Тодоров, който е обвинен в подбудителство на хакерската атака срещу НАП, беше пуснат на свобода срещу 100 000 лева парична гаранция.

Източник: Дума