БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

СОТИР ЦАЦАРОВ С ОТНЕТ ДОСТЪП ДО КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДАНС

Отнетият допуск до класифицирана информация не означава директно освобождаване на Цацаров от Антикорупционната комисия

Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с отнет от ДАНС достъп до класифицирана информация от днес. Товa обяви министър-председателят Кирил Петков. Той добави, че служители на агенцията са чакали Цацаров на работното му място тази сутрин, за да му връчат документите за отнетия допуск А самият Цацаров поясни, че това се е случило час след коментара на Петков и заговори за натиск над ДАНС.

Отнетият допуск до класифицирана информация не означава директно освобождаване на Цацаров от Антикорупционната комисия, но по думите на премиера това прави неговата работа в някаква степен невъзможна. Вчера стана ясно, че Цацаров ще подаде оставка като председател на Комисията. Очаква се тя да бъде депозирана още следващата седмица и от 1 март решението да влезе в сила. Министър-председателят изрази надежда, че няма връзка между двете събития.
А Сотир Цацаров коментира, че отнемането на допуска е станало, цитирам, след продължителен институционален натиск над ДАНС от премиера Петков и от силовия министър Бойко Рашков.