БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

СОЦИАЛИСТИТЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОТБЕЛЯЗАХА 1 МАЙ

Според социалистите, днешният 1 май е знаков, тъй като БСП ще реши посоката и бъдещето на България

Социалисти от областната структура на БСП се събраха в централен парк във Велико Търново, където през 1891 година се е състояла първата социалистическа сбирка. По традиция поднесоха цветя на признателност на паметника на основателите на движението у нас Никола Габровски и Димитър Благоев.

"Винаги на този ден сме били тук! Само и единствено БСП защитава трудещите се хора и това е било в годините така ще бъде и занапред!", заяви Емилия Жилиева, председател на БСП- Лясковец.

Великотърновският депутат и водач на листата Явор Божанков е убеден, че в сегашния фрагментиран парламент само БСП защитава интересите на работници, пенсионери и млади майки.

„И България продължава в целия ЕС да е държава с най- голяма пропаст между бедни и богати, работещите бедни у нас са факт, те са милиони! Виждаме кой с какви послания и програми е влязъл, но видяхме кой какво защитава в парламента! Нашият социален пакет беше включен, другата седмица ще се гледа и се видя, че единствено БСП защитава в това събрание интересите на работещите хора, на майките, на възрастните!“, заяви Явор Божанков, народен представител от „БСП за България“.

Социалисти и симпатизанти са убедени, че днес се решава посоката и бъдещето на България.

„Това всъщност е един знаков 1 май, не обикновен 1 май, защото днес ще се реши бъдещето на България, бъдещето на партията, бъдещето въобще на цялата държава!“, заяви Петко Тюфекчиев, областен координатор на БСП - Велико Търново.

Първи май бе отбелязан от социалисти и в други градове на страната.