БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Спират тока на павилионите около шахтата-убиец в София

Това се случва след малко над 2 седмици от трагичния инцидент, при който момче бе убито от токов удар докато пресича столичния булевард

Търговци и собственици на павилионите около шахтата-убиец обаче негодуват. Според тях правата им са нарушени и аргументират това с документи, договори и разрешителни. Повече от павилионите имат и собствени електромери, договор и фактури, което означава и че заплащат потребеното електричество и пред ЧЕЗ са изрядни.
Търговците имат съмнения, че зад тези действия стои нечий апетит да придобие терена.

Хаосът около случая с починалия 16-годишен Людмил продължава. Припомняме, че след инцидента на 14 февруари дни наред замесените страни си прехвърляха отговорност. Не бе ясно чия е шахтата, чий е кабела, законен ли е обектът.

Впоследствие главния архитект на Район “Триадица” - арх. Иван Шишков подаде оставка. Това се случи след брифинга на Столичната община, на който кмета Йорданка Фандъкова и главния архитект Здравко Здравков обясниха, че СО си е свършила работата, изпращани са били уведомителни писма, а присъединяването към мрежата станало чрез хвърчаща бележка с подпис след запетая на лице, замествало Шишков.

Все още не е ясно чия е отговорността за свързването към електропреносната мрежа.