БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Справедливост сега! Корнелия Нинова: Тръгваме за победа на европейските и за предсрочни парламентарни избори

БСП за България представи своите кандидати за Европейския парламент

БСП представи листата си за евровота през май след като вчера получи регистрирация в ЦИК. Събитието се проведе в Южния парк в София. С какви цели кандидатите влизат в битка за следващия Европарламент - отговорите ще разберем от Петър Антонов. Листата на левицата беше утвърдена след дълъг пленум миналата неделя. БСП заложи на познати и доказани политически лица, но и на нови попълнения. Водач на евролистата е Елена Йончева, а след нея се нарежда Петър Витанов. Третата позиция е за Цветелина Пенкова, а на четвърто място е Иво Христов. Именно неговото участие предизвика вълна от реакции през последната седмица, а само преди дни президентът го освободи с указ. Петата позиция в листата зае Сергей Станишев, а на шесто място е Иван Кръстев. Деница Златева е на седмата позиция в листата на левицата. При представянето на листата днес, лидерът на БСП Корнелия Нинова отново обвърза евровота с политическата обстановка у нас и заяви, че ако левицата победи на 26 май, това означава, че отиваме на предсрочни парламентари избори. Водачът на листата Елена Йончева акцентира върху законодателството и свободата на медиите у нас.

"Справедливост - сега". С този слоган левицата тръгва към победа на евровота. БСП си поставя за цел не само да върне европейските ценности у нас, но и да промени управлението в страната. Акцентите обяви лидерът - Корнелия Нинова.

Наложителна промяна в управлението видя и водачът на листата Елена Йончева. Според нея голяма част от приетите у нас закони са лобистки, а медиите зависими.