БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Стоян Мирчев: ГЕРБ искат ниска избирателна активност, за да може да има по-голяма тежест корпоративният и купен вот

Стоян Мирчев: ГЕРБ искат ниска избирателна активност, за да може да има по-голяма тежест корпоративният и купен вот

Нашата платформа е единствената, която дава системен подход за решаване на повечето проблеми на българското общество, категоричен бе Стоян Мирчев

Програмата на БСП за първите 100 дни от управлението включва редица мерки, като първото и основно нещо след спечелването на изборите е да направим така, че държавата да заработи в интерес на хората, тъй като в последните 10 години това не се случва. Разделили  сме мерките на няколко отделни сектора, започваме веднага със здравеопазването, трябва веднага да се възстановят списъците на хората от рисковите групи.“ Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ в Перник Стоян Мирчев в ефира на радио Фокус като припомни случаите, в които лични лекари се редят на опашки с часове за няколко ваксини, при положение, че това е отговорност на държавата и на РЗИ.

„Най-важното, с което ние приключихме 44-тото Народно събрание, е веднага да се започнат преговори за доставка и на друг тип ваксини. Видно е, че още когато е правен планът за поръчка на тези ваксини, държавата се провали, каза още Мирчев по темата за здравеопазването

БСП има и редица мерки, свързани със социалната политика. „Не може държавата да затваря определени бизнеси и нищо да не прави за тези хора, останали без работа“, категоричен бе той. Мирчев даде пример с останалите европейски държави, при които се изплаща ежемесечна помощ за домакинствата, изплаща се и минимална работна заплата на самоосигуряващите се лица, като има и много други мерки за възстановяване на икономиката. Сред предложенията на левицата са преизчисляване на пенсиите, което веднага ще повиши доходите на пенсионерите, както и регионализация на болниците и създаване на чисти от ковид болници.

„Нашата платформа е единствената, която дава системен подход за решаване на повечето проблеми на българското общество. Когато предлагаме нещо не го свързваме само с една сферата, а го разглеждаме и през призмата на останалите сфери“, обясни той.

Стоян Мирчев бе категоричен, че в България има пари, но те не се изразходват правилно. „Пари има, проблемът е, че се раздават без политика, на парче, от джипката и по усмотрение на премиера. Трябва да се пресече и корупцията, защото и последните данни показват, че България е най-корумпираната държава.“ Той припомни и доклада на Държавния департамент, който също потвърди, че България е пробита от корупция.

„Ние сме единствената държава, в която нито бизнеса, нито хората знаят при достигане на определени нива на заболеваемост, какво ще се случи. Още от началото трябваше да се знае кога и какво се прави. Пълен провал с ваксинациите, по отношение на заболяваемостта хаосът също е пълен и всичко това се прави с една единствена цел - ГЕРБ искат ниска избирателна активност, за да може да има по-голяма тежест корпоративният и купен вот“, категоричен бе той като допълни, че няма никаква логика между нивото на заболеваемост и мерките, които се предприемат.

„Хората трябва да осъзнаят, че повече това безумие и този хаос не може да продължава, и че отиването до урните не е по-опасно от ходенето до магазина. Време е България да започне да се развива в правилната посока“, каза още Стоян Мирчев.

Като водач на листата в Перник той заяви: „Перник има основните проблеми, които ги има навсякъде в България.“ Той даде пример с регионализацията на болниците, като единствените болници са в община Перник, но в самата област има села на 50-60км., които нямат достъп до здравеопазване. „Икономиката също е в тежко състояние, а Перник е много важен регион предвид идващата “Зелена сделка“. Залесяването на горите и проблемите с яз.Студена и безводието също са част от редицата проблеми, които чакат своето разрешение.“

В заключение Стоян Мирчев заяви: „Решение има, България може да се развива в положителната посока, БСП има тези решения и хората не трябва да ги е страх, а трябва да отидат и да гласуват на 4-ти. Единственият начин България да се оправи и да няма тежест този корпоративен вот, е висока избирателна активност. И наистина нашата програма е създадена с грижа за хората, защото е време държавата да се върне на мястото си и да започне да се грижи за собствените си граждани.“