БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Стоичков е номиниран за най-добро ляво крило в историята на футбола "Франс Футбол"

Стоичков е номиниран за най-добро ляво крило в историята на футбола "Франс Футбол"

Запалянковците пък могат да дадат своя глас на сайта на списанието

Българската легенда на световния футбол Христо Стоичков получи поредното признание за знаменитата си кариера. Бившият капитан на ЦСКА, "Барселона" и националния отбор на България беше номиниран за най-добро ляво крило в историята на играта в анкета на авторитетното френско сп. "Франс Футбол", съобщава в. Сега.

В годината, в която традиционният организатор на допитването за "Златната топка" обяви, че заради пандемията от COVID-19 няма да връчи наградата за най-добър футболист, издателският колектив реши да сформира идеална единайсеторка на всички времена. Изборът се провежда както онлайн сред феновете, така и чрез гласуване на 170 изявени футболни журналисти от цял свят.

"Дрийм тимът" ще бъде изграден по схема 3-4-3, като за всеки пост в атака са номинирани по десетима от най-ярките футболни величия. Конкуренция на Стоичков отляво са кой от кой по-славни играчи: Олег Блохин, Кристиано Роналдо, Драган Джаич, Райън Гигс, Тиери Анри, Ривалдо, Роберто Ривелиньо, Роналдиньо и Карл-Хайнц Румениге.

Всички номинации може да бъдат проследени в официалния профил на "Франс Футбол" в "Туитър". Запалянковците пък могат да дадат своя глас на сайта на списанието FranceFootball.fr.