БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Стотици изпратиха Хосе Антонио Рейес

Стотици изпратиха Хосе Антонио Рейес

35-годишният испански национал почина в събота в катастрофа

Стотици души се стекоха на погребението в Испания на бившия нападател на Реал Мадрид и Арсенал Хосе Антонио Рейес, който загина в автомобилна катастрофа през изминалия уикенд. Ковчегът на Рейес, който бе с флага на клуба от неговото детство Севиля, бе пренесен по улиците на родния му град Утрера преди погребалната служба в местната църква.

35-годишният испански национал почина в събота в катастрофа на главния път от Севиля до Утрера. Освен него, в пътния инцидент загина и един от братовчедите му, докато друг пасажер е все още в болницата, твърдят от полицията. Според испанския всекидневник „Diario de Sevilla“, Рейес е карал с над 200 км/ч по време на катастрофата, докато „Mundo Deportivo“, цитирайки полицейски доклад, твърди, че той е карал с 237 км/ч. Говорител на испанската цивилна полиция, която разследва катастрофата, пък отказа да коментира появилите се информации в медиите относно трагичния инцидент.

В деня на катастрофата бившият испански национал Сантяго Канисарес критикува Рейес, който според информациите е бил собственик на редица мощни коли, които развиват висока скорост. „Карането на висока скорост е голяма безотговорност. Имаше и други жертви в инцидента освен шофьора. Рейес не заслужава да бъде запомнен като герой. Въпреки всичко това, съжалявам за случилото се и се моля за техните души“, написа в своя туийт Канисарес, който бе съотборник на Рейес в испанския национален отбор.