БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Студенти по медицина: Няма присъствено обучение, но сме в ковид-отделенията за аплодисментите в 21ч

Студенти по медицина: Няма присъствено обучение, но сме в ковид-отделенията за аплодисментите в 21ч

Ето какви въпроси отрпави към управляващите бъдещият лекар Мирослав Михайлов в социалните мрежи:

Студенти по медицина с гневно обръщение към властта: Лицемерно е да нямаме присъствено обучение, но да сме в ковид-отделенията за аплодисментите в 21:00. Ето какви въпроси отрпави към управляващите бъдещият лекар Мирослав Михайлов в социалните мрежи:

По повод преминаването към онлайн обучение на медицинските университети, смятате ли, че тази форма би ни подготвила практически на нужното ниво, което вие парадирате, че имаме след дипломиране?

Знаете ли, че дори и при присъствено обучение има студенти, които не познават хирургичния инструментариум. Студенти, които никога не са хващали скалпел, такива, които никога не са шили една елементарна рана.

Има студенти, които никога не са слушали сърце или бял дроб.
Има и такива, които никога не са виждали ехограф...

Всъщност... какъв е планът ви за действие?

Тепърва да обучавате д-р ХИКС, който е на 75г как да борави с интерактивните технологии и как да води онлайн обучение ли? Или пък, да ангажирате д-р ИГРЕК, който е на 28г да ни преподава от вкъщи когато би трябвало да си почива след всички часове работа, след всички написани ИЗЕ-та, след всичкото четене за колоквиуми?

А какъв резултат очаквате да постигнете?


Нещо, което крайно ме възмути!!!

НЕ СМЯТАТЕ ЛИ, ЧЕ Е МЕКО КАЗАНО ЛИЦЕМЕРНО ДА ПРЕКРАТЯВАТЕ НАШЕТО ПРИСЪСТВЕНО ОБУЧЕНИЕ, ЗАЩОТО КРИЕЛО РИСК, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДА НИ СЕ МОЛИТЕ ДОБРОВОЛНО ДА ОТИДЕМ В КОВИД-ОТДЕЛЕНИЯ КЪДЕТО ДА РАБОТИМ ЗА АПЛОДИСМЕНТИТЕ В 21:00?!


За финал ще кажа - спокойно, ние ще дадем всичко от себе си да бъдем умели и можещи въпреки вас, въпреки отношението на пациентите, въпреки някои началници на клиники и директори на болници, въпреки заплащането.

Ако ли не... всички знаем къде се намира Терминал 1...