БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

"СТУДИО ИКОНОМИКА" с Нора Стоичкова-ексклузивно интервю с Корнелия Нинова - Лидер на БСП (4.6.2020)

Провалът на ГЕРБ в управлението на коронакризата постави България на колене. Всички основни структури и системи или се разпадат или в най-добрия смисъл, буксуват. Какви са политическите перспективи пред БСП?

 

- Скандали разтърсват здравната система – болниците са във финансов колапс, лекари и пациенти са недоволни от системата за здравеопазване, от нищожните компенсации за риска да работят в коронакризата на първа линия. Медицинските сестри отказват да работят за стотинки. Има ли край печелбарството в здравеопазването?

- БСП представи алтернативен антикризисен план на БСП – с намаляване на ДДС върху храни и лекарства, пряка финансова помощ за домакинствата и хората в беда – какви са новите приоритети за България?

- Социалната система е в перманентна криза – пенсии и заплати не стигат за издръжката на живота – какво предлага БСП на работещите българи и възрастните хора?

- За новата роля на БСП и прекия избор на председател на партията – вижте как отговаря на предизвикателствата лидерът на БСП г-жа Корнелия Нинова.