БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА ЩЕ ГРЕЙНАТ В СОФИЯ

Празничното дърво ще бъде в парка пред Националния дворец на културата

Светлините на коледната елха в София ще бъдат запалени тази вечер. Празничното дърво ще бъде в парка пред Националния дворец на културата. Светлините му ще бъдат включени в 18.00 ч., а небето ще бъде озарено от илюминации.

По покана на кмета на София светлините на коледното дърво ще бъдат запалени в присъствието на олимпийските шампионки от Токио и "Почетни граждани на София" - момичетата от отбора по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова с треньорките Весела Димитрова и Михаела Маевска, както и боксьорката Стойка Кръстева.

Елхата на София е живо дърво, висока е 13 метра и има нова премяна - в бяла светлина ще я красят над 10 000 лампички, снежинки и топки. На върха й е поставена 80-сантиметрова звезда, а в подножието й - два светещи елена.

Целият парк пред НДК ще свети в украса, а от 9 до 23 декември там ще се разположи "Коледен град", който ще предложи на столичани и гостите на града празничен базар на открито и културна програма на сцената на кино "Кабана".