БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

СВЕТЪТ ЩЕ СВАЛИ ЛИ КОВИД-МАСКАТА И ЩЕ ВЪЗДЪХНЕ ЛИ ОБЛЕКЧЕН?

По цял свят облекчават ограничителните мерки срещу коронавируса

Белгия отменя забраната за несъществени пътувания от и до страната за държавите от Европейския съюз, включително и за България, Все пак в Брюксел препоръчват човек да си помисли добре, преди да отпътува нанякъде, а пристигащите чужденци ще трябва да представят сертификати за отрицателен ПСР-тест или че са ваксинирани.

Още в осем сутрината Гърция отвори границите си за ваксинирани туристи и за хора с отрицателен тест. Отменя се 7-дневната карантина при влизане, но гостите на страната ще бъдат задължени да останат само на мястото, където са резервирали настаняване.

Словакия също премахва карантината за влизащи в страната, които са ваксинирани или прекарали КОВИД-19. На границата ще се изисква съответният документ. В Дунавската република отварят магазините и храмовете, както и разрешават разходките на чист въздух. Малки групи ще могат да бъдат посещавани зоологически и ботанически градини, библиотеки, хотели, къщи за гости.

Рекордьорът по ваксинация в световен мащаб Израел отмени задължението си да носи маска на открито и училищата са напълно отворени. На местата, на които се събират повече хора обаче предпазните мерки остават силно препоръчителни.

Австралия и Нова Зеландия започнаха днес пътувания без карантина помежду си след повече от година изолация. Двустранният Зелен коридор позволява на жителите на двете държави да пътуват свободно и без ограничения.