БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

СВИЛЕНСКИ: БСП ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ НА 4 АПРИЛ

МАСОВОТО ГЛАСУВАНЕ ЩЕ СМЕНИ ОПАСНИЯ МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ

БСП ще спечели изборите на 4 март и ще сформира правителство - това заяви по-рано тази сутрин в телевизионно интервю председателят на предизборния щаб на социалистите Георги Свиленски. Той беше категоричен, че е дошъл краят на управлението на ГЕРБ.

Свиленски е уверен, че БСП ще бъде единствената политическа сила, която ще може да състави кабинет и да поеме управлението на страната. Според него няма как да не се случи – ГЕРБ няма повече да управлява, тя няма да може да формира правителство.
На въпрос с кого ще управляват, ако не постигнат необходимите мандати, за да съставят кабинет, депутатът за пореден път обясни, че това ще зависи от програмите на останалите формации. Ако те приемат политиките на БСП по отношение на здравеопазването, образованието и семейното облагане – социалистите са готови на диалог, ползотворен за България.

Председателят на предизборния щаб на социалистите, посочи, че след изборната победа на социалистите на 4 април, БСП ще обсъди и посочи своята номинация за кандидат-президентска двойка. И допълни, че цитирам - решаващата дума за тази номинация ще имат членовете на партията, а не Корнелия Нинова, Георги Свиленски, или който и да е. "БСП е сложен организъм, там се управлява с Устав и ръководни органи", изтъкна червеният депутат.

Свиленски специално призова хората масово да гласуват на изборите, ако искат да бъде гарантирана честността на вота и наистина да бъде променен модела на управление Борисов, който, цитирам, е опасен за България.