БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Т. ЙОРДАНОВ: В СЛЕДВАЩИТЕ 15 ДНИ БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА КАБИНЕТ, АКО НЯМА ВЕРОЯТНОСТТА ЗА НОВИ ИЗБОРИ Е ГОЛЯМА

Ако няма кабинет, вероятността да отидем на предсрочни избори е голяма, заяви Йорданов

Партията, спечелила изборите на 11 юли, отправи покана за политически разговори с парламентарните сили за съставяне на кабинет. В речта си от трибуната на новия парламент, Тошко Йорданов заяви, че проектът за кабинет ще бъде предложен, след като им бъде връчен мандатът от президента и след консултации с другите партии.
Ако заявените декларации за промяна са верни, до 10-15 дни ще имаме правителство, категоричен е представителят на Има такъв народ.

Ако няма кабинет, вероятността да отидем на предсрочни избори е голяма. Отговорността за съставянето на кабинета е наша. Следващите 10-15 дни ще стане ясно дали ние можем да работим заедно за нещата, които сме декларирали, че можем да направим, или ще ходим на избори. Няма нищо неправилно или недемократично в тази посока. Самият факт, че тук присъства Министерски съвет за разлика от миналия път означава, че хората не се срамуват и застават пред нас. Всички знаят какви са резултатите на изборите, до голяма степен знаят и какво ще направим ние от политическата сила "Има такъв народ".