БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Таня Мирчева: Единствено БСП е подготвила решения за следващите 100 дни

Таня Мирчева: Единствено БСП е подготвила решения за следващите 100 дни

Това заяви  кандидатът за народен представител от листата на “БСП за България” в 23 МИР - София Таня Мирчева в предаването “Денят On Air” по Bulgaria On Air

“Ние сме единствената партия, която сме подготвили решения, стъпка по стъпка, за следващите 100 дни.” Това заяви  кандидатът за народен представител от листата на “БСП за България” в 23 МИР - София Таня Мирчева в предаването “Денят On Air” по Bulgaria On Air.

Тя подчерта, че програмата на БСП е изготвена от експерти от всички области и всичките мерки са финансово подплатени. Като важен акцент Мирчева посочи справянето с демографската криза, а едно от многото решения на левицата - увеличение на помощите за майките студентки на 6 500 лв.

Най-накрая да се приеме дефиницията за енергийно бедни, за да им се помогне по-адекватно, призова кандидатът за народен представител. В областта на енергетиката левицата също предлага  конкретни мерки като това свръхпечалбите на енергийните дружества да се преразпределят в помощ на домакинствата и бизнеса. 

“Само за 7 месеца успяхме да вдигнем два пъти пенсиите”, припомни Таня Мирчева, добавяйки, че левицата ще продължи да предлага мерки за увеличение на доходите на най-уязвимите, включително пенсионерите.

Инфлацията е навсякъде и тя не може да бъде избегната, но тези увеличения на пенсиите, които направихме, спомогнаха тя да бъде малко по-поносима”, коментира тя.

“Важно е да има редовно правителство, защото обществото ни се нуждае от спешни мерки, които може да предприеме само едно редовно правителство”, подчерта Мирчева. 

“Категорично против сме каквито и да било действия, които биха въвлекли страната ни във военен конфликт или такива, застрашаващи националната ни сигурност. Ние апелираме за дипломатично решение на конфликта в Украйна”, каза още Таня Мирчева.